Milyen egy jó lovastábor?

lovastábor

A lovastáborok között is éppúgy olyan nagy a verseny, mint minden más szolgáltatás között. Ha gyermeked lovastáborba szeretne menni, akkor bizony körültekintően kell választani.

A jó lovastábor kis létszámú

Gyerekekre vigyázni nagy felelősség, hát még akkor, ha állatok vannak a közelben. A lovak között kiemelkedően fontos, hogy az oktató képes legyen jó hangulatot, de fegyelmet is tartani a gyerekek között. A baleset nagyon gyorsan megvan, ha nincs kellő figyelem a lovardában.

Az ideális létszám alatt tíz, maximum tizenöt főt lehet érteni. Ennél több gyermekre egyébként sem lenne idő, ha lovagoltatásról van szó. Két, három felügyelőnél több nagyon ritkán van a táborokban, és ha abból kettő lovagoltat, akkor is sok időt elvisz a napból. Kisgyermekek esetében szabad lovaglásról valószínűleg szó sem lehet, futószárazni pedig egyszerre csak egy gyereket lehet.

lovastábor

A jó lovatábor nem csak a lovaglásról szól

Sok lovastábor nem fektet akkora figyelmet a lovagláson kívül más dolgokra. A gyerekeknek pedig számos lovakkal kapcsolatos dologra meg lehet tanítani, mint például, hogy milyen a helyes lóápolás, milyen felszerelések valók rá, hogy kell ellátni őket és még sorolhatnám.

Az egyetlen feladat, amivel eddig mindig minden lovastáborban találkoztam, az a szerszámápolás. Ami valóban hasznos! Azonban sokszor azt éreztem, hogy a feladatnak nem az volt a célja, hogy a gyerekeket megtanítsák a helyes ápolásra, és hogy hogy lehet szétszerelni, illetve összerakni egy kantárt. Hanem, hogy végre egy évben egyszer takaríttassuk ki mással a nyergest „szerszámápolás” címszó alatt.

A gyerekeket benti feladatokkal is le kell kötni, számos kreatív dolgot meg lehet nekik tanítani, mint például, hogy készíthetnek egyszerű kötélből kötőfékét, hogy készíthetnek gyöngyökből ló figurát és még sorolhatnám.

Ha gyermeked lovastáborba szeretne menni, akkor mielőtt elhatározzátok, hogy melyikbe íratjátok be, ezeket a szempontokat mindenképpen vizsgáld meg. Kérd meg az oktatót, hogy részletesen mondja el a programtervet és hogy hány fő várható a részvételre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*